Dynaaminen brändi pysyy vauhdissa mukana

Liiketoiminnat muuttuvat kiihtyvällä tahdilla. Brändin pitää pysyä samassa vauhdissa mukana, olla dynaaminen.

Dynaamista brändiä rakennetaan eri ulottuvuuksissa. Mitä on tänään, mikä muuttuu huomenna. Mikä vaikuttaa tunteisiin, mikä pohjautuu järkeen. Mikä on välttämätöntä, mikä kiinnostavaa. Dynaamisen brändin rakentaja kysyy: Mikä muuttaisi asiakkaan elämän paremmaksi?

”Laaja tunnettuus, hyvä maine, arvopohjainen identiteetti, vahva laatumielikuva ja lopputulemana brändipääomasta juontuva asiakasuskollisuus ja siitä seuraava loputon kassavirta.” Vanha tuttu brändinrakentajan saarna sopii sekä staattisiin että dynaamisiin tavaramerkkeihin ja henkilöbrändeihinkin. Mutta miten homma oikein toteutetaan – siinä ne tiet eroavat. Kun staattinen brändi on ja pysyy, dynaaminen katsoo jo ympärilleen. Se pohjaa ilmiöihin, kurkistaen myös tulevaan. Staattinen vahvistaa nykyisyyttä – dynaaminen kerroksellisuutta.

Dynaaminen brändi on asiakkaan iholla. Se osallistaa omassa organisaatiossa ja sen ulkopuolella. Suuntaa haetaan myös muilta toimialoilta. Dynaaminen brändi kertoo tarinoita. Sen voi kohdata yllättävissäkin ympäristöissä. Se elää ihmisissä. Ja muuntuu ajassa, paikassa ja tilanteissa.

Staattinen ja dynaaminen brändi eivät sulje toisiaan pois. Brändin perinteiset peruselementit, kuten ydinarvot, brändilupaus, brändin persoona ja ilme, nekin pitää kyllä määritellä. Staattinen brändi on kuin tukeva kivijalka, jonka päälle dynaamisen brändin vivahteet rakennetaan. Kantava voima molemmissa on erottuvuus. Kun staattinen brändi kiinnittyy peruslupaukseensa, on dynaaminen brändi jo matkalla kohti uusia seikkailuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.