Suomalainen luovuus: nyt syntyy menestystarinoita

Suomalaiset ovat innovatiivisia insinööritieteissä. Mutta suomalaiset eivät ole erityisen luovia kaupallistamisessa – myymisessä ja brandaamisessa. Näin olen uskonut pitkään. On aika purkaa tämä myytti. Todellisuudessa suomalainen osaamisemme on lyhyessä ajassa jalostunut uusille, jännittäville alueille, olkaamme siitä ylpeitä.

Moniosaavat suomalaiset

Pieni suomalainen Admares rakensi Dubaihin luksushotelli Burj Al Araba Jumeirahiin tekosaaren, joka sai valtaisan paikallisen mediajulkisuuden. Suomalainen palveluinnovaatiotoimiala kukoistaa ja tuottaa näinä päivinä lukemattomissa organisaatioissa menestystarinoita. Muodin alueella suomalaiset designerit lyövät läpi kansainvälisiltä areenoilta. Rovio nousi kurjuudesta uuteen voimansa tunteeseen erikoisen ja luovan liiketoimintastrategian tuloksena, jossa pelimaailma siirtyi elokuvamaailmaan. Kohtaan jatkuvasti suomalaisia organisaatioita, joissa on nousevia menestystarinoita suomalaisille vähemmän perinteisillä alueilla – mm. terveysteknologian,matkailun,clean techin,IoT:n ja kulttuurin alueilla.

Kaupallistamisen merkitys

Kuulemme näistä pian. On loistavia yksilöitä, joista paistaa osaamisen rajattomuus. Voi olla, että suurin harppaus on tapahtumassa kaupallistamisen taidossa. Hyvä suomalaiset! Suomi luo uutta nahkaansa.

Mikrotasolla tapahtuu loistavia juttuja, jotka ovat jo lähteneet skaalautumaan. Uusi nousu rakentuu niissä organisaatioissa, joissa rankka suomalainen toimintaympäristö on nostanut tsemppihengen löytää radikaalisti uutta. Ja niissä yksilöissä, joita perinteiset ajattelumallit eivät rajoita. Siinä on jotakin samaa henkeä kuin islantilaisessa jalkapallossa. Uutta Nokiaa tai jalkapallon maailmanmestaruutta ei ole suomalaisille luvassa kuluvalla vuosituhannella, mutta parempi niin, ettei olla yhden asian osaajia. Ollaan moniosaajia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.